úterý 22. února 2011

Doma je ticho...

Tak nevím čím to je.
Možná je to probíhající chorobou (angínka, fňuk, fňuk) nebo tou nekonečnou zimou.
Nálada pod bodem mrazu s příměsí melancholie. Ach jo...
Důsledek? Tichý a melancholický top na Fleru.



Ať už je jaro!

neděle 20. února 2011

Taková obyčejná věc...



...ramínko.
V práci pořádáme pravidelné dílny pro nejmenovaný stacionář. Setkáváme se už třetím rokem a přicházet s novými nápady je obtížnější a obtížnější. Zvlášť pokud berete v úvahu i finanční stránku celé akce. Jak tedy "udělat" za málo peněz hodně muziky (nebo jak by řekla moje babička, udělat z prdu kuličku :))?
Mám ráda, když předměty, které vyrábíme, případně přetváříme mají i další praktické využití. No, a ramínko se samo nabízelo. Jenže... co s ním? Obšít? Ne, nepřichází v úvahu! Po zkušenostech vím, že je třeba připravit činnost co nejjednodušší, abychom se vyvarovali případným nezdarům, které nesvědčí nejen psychice klientů, ale i naší :))
Pomalovat? Budiž. V malbě bývají moc dobří! Ale co když tentokrát i malba selže (ramínko je na malování přece jen dost titěrná záležitost). Zkrátím to... poté co jsem převrátila dílnu i byt naruby, přišel konečně nápad. Razítka! Jednoduché použití a když malba selže, přece jen si odnesou alespoň jeden kousek ;)

Celou akci jsme realizovali zhruba před půl rokem. Všechno dopadlo báječně, včetně malovaných ramínek, ta byla kouzelná a stejně tak i "razítkovaná".

No, a po delší době mi to nedalo a k nápadu jsem se znovu vrátila. Zatím jsem na podobnou technikou zpracované ramínko nenarazila. A vy?



A tak než mi můj pocit prvenství někdo "vyfoukne" :)), budu si ho alespoň chvilku tiše užívat...

pátek 18. února 2011

Sestry ve scrapu aneb swapujeme!





Už je to tak. Náš "Flérovský" spolek scrapařek, v duchu kulového blesku, swapuje - naděluje radost v podobě životně důležitého materiálu.
Moje swappartnerka je na staré, omšelé, někdo by možná řekl vintage, věci :)
No, Miluško, bude se líbit ? ;)